Je hebt al een paar keer meegedraaid en besluit lid te worden van de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt tweemaal per seizoen plaats (in november en april) en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfitblouse op een blauwe spijkerbroek. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen