Welpen - oud (8-11 jaar)

Jongens en meisjes van 6 tot 11 jaar worden 'welpen' genoemd, de welpen spelen met het vernieuwde thema van Jungleboek. Het bekende verhaal over Mowgli, die bij de wolven opgroeit. Zo leren ze spelenderwijs speuren, spoorzoeken, knopen en koken op houtvuur. Binnen onze groep hebben we ervoor gekozen om de welpen in twee leeftijdsgroepen in te delen: welpen-jong (6 tot 8 jaar) en welpen-oud (9 tot 11 jaar). Op deze manier kunnen we het spelaanbod beter aanpassen bij de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen. Binnen beide groepen maken we gebruik van de doorlopende leerlijn en werken we met de acht activiteitengebieden van Scouting. Het werken met deze activiteitengebieden zorgt niet alleen voor variatie in ons programma, maar geeft kinderen vooral een gezellige en leerzame tijd bij ons.

Natuurlijk is het belangrijk dat we zoveel mogelijk variatie bieden in de programma's. Programmavoorbeelden zijn: smokkelspel in het bos, speurtocht in de stad of het bos, koken boven kampvuur, leren omgaan met een zakmes en natuurlijk nog veel meer andere activiteiten. De welpen gaan in de winter een keer op kamp in het eigen gebouw en in de eerste week van de schoolvakantie gaan de oudere welpen op zomerkamp. Een paar dagen weg van huis en samen met een paar andere welpen slapen in een tent en allemaal leuke activiteiten doen en welpen van andere groepen ontmoeten.

Let op: voor de welpen is er een wachtlijst, je moet dan even geduld hebben maar als het zover is dan beloven we je een leuke tijd bij ons.